Technieken rioolrenovatie

Relining van huisaansluitingen, shortliners - deelrenovatie, Quick Lock, injectie van scheuren en voegen, putrenovatie met epoxy, freeswerken van diameter 80mm tem 600mm, Pipe-Bursting.

Relining van huisaansluitingen

Bij de techniek van relining zal een volledige rioleringsstreng van 50mm tem 300mm over een afstand tot 50m worden gerenoveerd dmv inversietechniek met warm water of stoom door het aanbrengen van een nieuwe liner met hars versterkt in de oude rioolstreng. Op deze manier kan de oude streng er weer tegenaan voor de komende 50 jaar.

Dit systeem kan zowel worden toegepast binnen of buiten een gebouw of zelfs vanuit een man toegankelijke riolering (min hoogte 1m) voor het renoveren van huisaansluitingen op de hoofdriolering. Op deze wijze heeft de bewoner geen last van de renovatie van de huisaansluiting en brengt dit geen hinder teweeg voor het verkeer of risico’s op schade aan nutsleidingen zoals bij traditionele graafwerken.

Shortliners – deelrenovatie

Wanneer we spreken over deelrenovatie betreft dit het plaatselijk herstellen van een scheur , breuk of infiltratie in een bestaande riolering of nieuw aangelegde riolering. Hier gaat men meestal over een afstand van +/- 1m de schade gaan herstellen door het aanbrengen van een glasvezelmat gedrenkt in epoxy. Deze wijze van herstellen brengt eveneens weinig hinder teweeg tijdens uitvoering.

Quick Lock

Wanneer we spreken over deelrenovatie betreft dit het plaatselijk herstellen van een scheur , breuk of infiltratie in een bestaande riolering of nieuw aangelegde riolering. Hier gaat men meestal over een afstand van +/- 0,4m de schade gaan herstellen door het aanbrengen van een Quick lock wat lijkt op een manchet in RVS. Deze wijze van herstellen brengt eveneens weinig hinder teweeg tijdens uitvoering.

Injectie van scheuren en voegen

In mantoegankelijke rioleringen vanaf diam 1m kunnen we eveneens openstaande voegen of scheuren gaan injecteren om op deze wijze insijpelend water te stoppen en ontstane holtes aan buitenwand van de riolering onder druk te gaan opvullen.

Putrenovatie met epoxy

Soms is het niet altijd eenvoudig een bestaande septische put , regenwaterput of pompput welke lekkages vertoont door corrosie of ouderdom te gaan vervangen, wij kunnen u dan ook een alternatief aanbieden om deze put te renoveren dmv het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag in epoxy. Dit is vaak veel goedkoper dan het uitbreken en vervangen van de tank.De tank zal eerst perfect worden gereinigd met warm water onder hoge druk vooraleer het aanbrengen van de nieuwe epoxy laag. Deze epoxy laag kan eveneens preventief worden aangebracht op nieuwe betonconstructies om aantasting van beton tegen te gaan in corrosieve omgevingen.

Freeswerken van diameter 80mm tem 600mm

Deze techniek zal vooral worden gebruikt om kalkafzettingen, betonresten of instekende inlaten te verwijderen uit een te renoveren rioolstreng. Na renovatie zullen door middel van de freestechniek eveneens de inkomende inlaten op de gerenoveerde rioolstreng opnieuw worden open gemaakt. Ook staan we heel sterk in het plaatsen van hoedliners in aansluitingen.

Pipe-Bursting

Wenst u niet uw living , oprit of betonvloer in uw woning of gebouw op te breken dan is er een grote kans dat wij deze herstelling kunnen uitvoeren door middel van één van onze renovatietechnieken zonder kap of breekwerk. Vanuit een kleine toezichtkamer of vanuit een inspectieluik op de riolering kunnen we de rioleringsstreng plaatselijk of gedeeltelijk gaan renoveren en dit met een minimale overlast. Wanneer de oude leiding in gres , beton of zelfs gietijzer in een te slechte staat verkeert of structureel niet voldoende sterk meer is voor het uitvoeren van een relining kunnen we deze strengen gaan renoveren door middel van pipe bursting. Bij deze techniek zal er een nieuwe leiding in HDPE of PP door de oude leiding worden getrokken met behoud van de oorspronkelijke diameter en ligging. Hierbij dient u rekening te houden dat beide uiteinden van de te renoveren streng dienen beschikbaar te zijn. Deze techniek kan worden uitgevoerd van diameter 150mm tem 400mm over een afstand tot 100m in één fase.

Bel vandaag nog voor meer informatie over onze diensten, 0477 60 52 16 of mail ons op info@rioconstruct.be